Temporary unavailable

April 15, 2009

kindly visit another weblog at http://darwisy.wordpress.com

Advertisements

Jangan Tegur…

April 27, 2009

lupa lak nak citer pasal movie jgn tegur nih…aritu mama jadi gi tgk movie jangan tegur ngan abah…bagi mama syok gak la citer nya..tapi kengkawan sumer dinasihatkan agar tgk citer ni kat wayang..sebab kalau tgk CD or DVD tak syok sgt kot..sebab kalau wayang sound system dia best tu yg leh terkejut2…kira kalau diberi 5 bintang…mama bagi 3 setengah la…..ok laaaaa…..

Adik wat lawak…

April 27, 2009

hmmm ni citer baru malam tadi…adik wat lawak….tak tau le apa ke halnya si Danish nih…dah la tak mau tido..pehtu agresif semacam je..

malam tadi…abang Darwisy nya tgh tgk citer ultraman kat laptop abah atas meja makan…pehtu adik pun merangkak la pegi kat abg nya..(nak join la tu)..memula dia berdiri kat atas kerusi…pehtu tetiba jek dia pegang meja makan tu pehtu terus bergayut…apa lagi menjerit la mama…bukan apa takut jatuh terlentang je…kira kuat gak la tgn adik tu..leh dia bergayut kat meja makan…macam dah pandai jalan je stail dia…

pehtu time nak tido lak….org lain semua nak tido…adik leh plak nak main lagi..siap gigit2 mama lak tu…hangin je….pehtu ntah apa yg dia buat kat abang nya sampai mengekek2 la abang nya gelak…sampai abang dia cakap ” mama adik wat lawak pulak”..kekekekekek..mengekek mama ngan abah dgr…

eiii..macam2 kerenah anak2 mama nih….bila tgk diorg berdua main sama2…best je….tak sangka mama dah ada anak dua…heheh 🙂

Muhammad Danish Hilmi

April 24, 2009

harini mama dah upload gambar Danish….

so kalau kengkawan nak tgk gambar anak mama yg no dua nih click kat photo ok…

nak kuar rehat dah…..

hari gaji….

April 23, 2009

memandangkan harini hari gaji orang keje kerajaan..termasukla mama…so time rehat tadi lepas main ngan danish kat taska, mama pun melangkah kan kaki dengan lajunya ke alamanda dengan hajat untuk mengeluarkan duit gaji yang tak seberapanya ini..(alhamdulillah rezeki dari Allah)..

benarlah seperti sangkaan mama..nak cucuk duit time2 gaji ni kat ATM..makkkaaaiiii panjang tuuuuu…ada la dalam 15 minit mama beratur…takpelah..lepas je bayo duit keter mama…mama pun mengeluarkan la duit2 untuk membayar segala hutang piutang….skang hutang dah bayar..ada la sikit simpanan..tapi takper..nanti mama leh claim kat abah…hehehe…cepat la abah dapat gaji hendaknya…

i love u abah…mmmuuuaaaahhhhh  🙂

harini mama tak berapa banyak keje…so mama luangkan la skit masa utk wat blog nih….

mama sebenaqnya nak upload banyak gambar kat sini…but still tak tau lagi camner nak wat..maklum la baru je nak explore…so..nanti mama tanya abah camne nak wat ek…

nanti kan photo2 menarik dari kami…tungguuuuuu……

i love my family…

gambar raya tahun 2008

beraya kat umah pak uda leman…slim river..perak

Nak Kuar Dating..heheheh

April 17, 2009

hah…setelah sekian lama tidak kuar berdua-duaan bersama suami tercinta…besok 18 april 2009…satu sejarah akan terlakar….

MAMA KUAR DATING NGAN ABAH TGK WAYANG KAT GSC ONE UTAMA..YAAAHHHOOOOO…..

pasal anak2 mama yg comel berdua tu..akan mama tinggal kan kejap kat umah maklongnya (kakak abah) kat surian condo damansara…maklang (kakak abah gak) la yg akan bertanggung jawab menjaga kedua2 ‘bulan’ mama (panggilan anak2 mama sebelah abah)hehehhe… so leh la mama kuar beronggeng ngan abah…

yahoooo…yeba…yeba…

Ada JuaLan..Hehehheh

April 15, 2009

hmmm…arini ada jualan kat Kementerian Kesihatan…so cambiasala..mama pun pegi la utk bershopping..kebetulan abah bagi duit..hehehehe…apa lagi mama pun memborong la…bukan utk mama tapi anak2 mama..mama beli baju upin dan ipin untuk darwisy dan danish…

utk abang darwisy mama belikan juga spender panbob pepen (ikut sleng darwisy)..maklumla skang dia dah tak pakai pampers..tu yg excited sgt nak pakai spender….

nak shopping utk mama nanti la dulu kot…tak cukup pitih..heheheheh

hmmm…buat pertama kalinya mama meng’update’ blog anak mama ni…maklumle abah dah busy skang..so mama kena take over lak..bukan apa baru belaja la katakan….heheheh…..

diharap anda semua berpuas hati dgn blog nih…

danishdarwisy1

Muhammad Danish Hilmi (Adik) & Muhammad Darwisy Hilmi (Abg)

bestnya tidoq

March 2, 2007

hai kengkawan….hmmm best nya tidoq…ni mama dah nak sambung wat keje plak…tapi cam letih lagi la…takpelah esok cuti so leh la tido puas2 nak balas dendam..hehehe…
bila la nak pukul 5 nih…tak sabo nak amik darwisy..keyla nak wat keje nih…byeeeeee